UITGELICHT: RAW Mono Protein producten

De RAW Veterinary Diets voedingslijn is uitgebreid met een tweetal producten die kunnen worden ingezet bij zowel honden als katten met (een vermoeden van) voedselovergevoeligheid, te weten RAW Mono Protein Horse en RAW Mono Protein Balancer.

Raw Mono Protein Horse is een versvleesvoeding op basis van hoogwaardig zuiver paardenvlees. Het unieke van deze voeding is dat het bacterieel volledig veilig is. Het heeft de voordelen van de hoge verteerbaarheid van een onbewerkt vleesproduct, maar dan zonder de nadelen van schadelijke bacteriën die de voedselveiligheid in gevaar kunnen brengen. Het vlees wordt ingekocht bij een slachterij waar alleen paarden geslacht worden, zodat insleep van eiwitten van andere vleesbronnen in het product wordt voorkomen. Daarnaast vindt de productie plaats op een gegarandeerd schone productielijn, zodat ook tijdens het productieproces geen insleep van andere eiwitbronnen kan plaatsvinden. Het product is volledig vrij van toevoegingen als kleur, geur-, en smaakstoffen en conserveringsmiddelen. Conservering vindt plaats door middel van invriezen.

Raw Mono Protein Horse kan worden ingezet als unieke vleesbron wanneer voedselovergevoeligheid wordt vermoed. Dit dient te worden vastgesteld door middel van een eliminatiedieet. Een eliminatiedieet kan worden omschreven als een bij voorkeur zelfbereid dieet dat gebruikt wordt voor het diagnosticeren van voedselovergevoeligheid. Het bestaat uit één koolhydraatbron (zoals witte rijst of aardappel) en één nieuwe eiwitbron, waaraan het huisdier nog niet eerder is blootgesteld. Dit dieet dient vervolgens gedurende minimaal 6-8 weken (of 3-4 weken in geval van gastro-intestinale klachten), als enige bron van voeding aan het dier te worden aangeboden.

Overigens is het prima mogelijk om bij volwassen dieren tijdens de eliminatiefase, Raw Mono Protein Horse als enige bron van voeding in te zetten, zonder aanvullende koolhydraatbronnen als rijst of aardappel. Dit is met name praktisch voor katten, die meestal niet zo gek zijn op rijst of aardappelen.

 

De tweede nieuwkomer binnen de Raw Veterinary Diets voedingslijn betreft Raw Mono Protein Balancer. Dit is een uitgebalanceerd vitaminen- en mineralenpreparaat dat dat als aanvulling dient op een zelfbereid dieet met één zuivere vleesbron. De samenstelling van dit product is optimaal afgestemd om een basisdieet bestaande uit Raw Monoprotein Horse, aangevuld met een vet-, koolhydraat-, en vezelbron, te completeren tot een dagelijks toereikende maaltijd. Raw Monoprotein Balancer is ook uitstekend inzetbaar als supplement voor zelfbereide voedingen op basis van andere vlees- en visbronnen, mits deze geen calciumbron als bijvoorbeeld bot of calciumcarbonaat bevatten.

Als dragerstof voor RAW Mono Protein Balancer is gekozen voor cichorei. Deze heeft als voordeel dat het een zeer hypoallergeen karakter heeft, en het de smakelijkheid van het supplement positief beïnvloedt door de zoetige smaak van de cichorei-inuline. Tevens kan de vezelfunctie van cichorei-inuline een gezonde balans in de darmen helpen ondersteunen.

 

RAW Mono Protein Balancer is geschikt voor zowel volwassen als jonge honden en katten. Voor gebruik bij puppy’s of kittens zijn aparte doseertabellen beschikbaar. Deze kun je vinden op www.rawveterinarydiets.com/producten/mono-protein-balancer

Door middel van de handige Recept Generator Tool, welke te vinden is in de support omgeving van de website van Raw Veterinary Diets, kun je in een handomdraai een compleet geformuleerd zelfkookrecept samenstellen en uitdraaien voor je patiënten. Zelfs voor dieren in de groei, kan hier een complete formulering op basis van RAW Mono Protein Horse en RAW Mono Protein Balancer worden samengesteld. Zo wordt het inzetten van een zelfbereid eliminatiedieet een stuk gemakkelijker.

 

Heb je nog geen login? Geen probleem. Maak dan nu een gratis account aan.

 

Interessant? Deel of like ons bericht op jouw medium.