HPP voor Energique Raw Veterinary Diets

Alle Energique Raw Veterinary Diets producten zijn bewerkt met HPP, High Pressure Processing.1 HPP is een wetenschappelijk gevalideerde manier om pathogene bacteriën in voeding af te doden. HPP wordt ook veelvuldig ingezet om producten veilig te maken voor humane consumptie.

Het HPP proces maakt de Raw Veterinary Diets van Energique de microbieel meest veilige rauwe, veterinaire voedingslijn. Koude, isostatische druk (gelijk verdeeld aan alle kanten) vernietigt schadelijke bacteriën maar behoudt de volledige nutritionele voedingswaarde en kwaliteit van de maaltijden.

 

Bekijk hier de informatieve weergave van de techniek achter HPP, High Pressure Processing.

1. Tananuwong, K., Chitsakun, T., Tattiyakul. (2012) Effects of high‐pressure processing on inactivation of Salmonella Typhimurium, eating quality
and microstructure of raw chicken breast fillets. J Food Sci, 77(11), 321‐327.

FAQ

Wat is HPP?

High Pressure Processing (HPP) is een uniek proces dat schadelijke bacteriën dood door een techniek waarbij door water hoge druk wordt gerealiseerd. Het is een 100% natuurlijk proces.
HPP vernietigt bacteriën zonder verhitting of bestraling. Het is een wetenschappelijk gevalideerd proces om schadelijke organismen te doden. Tijdens het HPP proces wordt hoge druk gelijkmatig verdeeld op en rond het product. Dit proces gebeurt op koelkasttemperatuur. Door deze lage temperatuur vindt er geen denaturalisatie van de proteïne en andere nutriënten plaats.
HPP wordt daarom ook in de humane voedselketen veel gebruikt bij het veilig maken van hittegevoelige producten zoals vlees, schaal en schelpdieren, fruit en groenten.

Waar kan ik meer informatie vinden over HPP?

Op de volgende websites vindt u meer informatie:
Avure Technologies website: www.avure.com
Illinois Institute of Technology website: www.iit.edu
American Pasteurization Company website: https://www.americanpasteurizationcompany.com
Op Youtube zijn verschillende filmpjes te vinden over HPP.

Hoe behoudt de voeding zijn nutritionele waarde na HPP?

HPP beïnvloedt de voeding op cel niveau. Schadelijke (pathogene) bacteriën zoals Salmonella, E.coli 0157:H7 en Listeria Monocytogenes zijn eencellige organismen die aanwezig kunnen zijn in rauw vlees. HPP vernietigt de celwand van deze organismen. Goede bacteriën zijn in veel grotere aantallen aanwezig in onze voeding. Er blijven er na het HPP proces nog ruim voldoende over.
HPP heeft geen effect op moleculair niveau. Hierdoor worden nutriënten zoals proteïnen, enzymen, prebiotica en vitamines en mineralen niet beïnvloed door HPP. HPP zorgt hierdoor voor een microbieel veel veiligere vers vlees maaltijd terwijl de nutritionele waarde, vitamines en mineralen, smaak en kleur nauwelijks tot niet worden  beïnvloed!

Waar komt het HPP proces vandaan?

Hoge druk is een natuurlijk proces. Meer dan een eeuw geleden kwamen wetenschappers er achter dat schadelijke bacteriën die op het land (zeeniveau) werden gevonden niet konden overleven wanneer ze op diepzee niveau (hele hoge waterdruk) werden gebracht. De laatste decennia is dit fenomeen verder door ontwikkeld zodat we nu beschikken over een wetenschappelijk gevalideerde en  natuurlijke manier om schadelijke bacteriën te doden met behoudt van enzymen, nutritionele integriteit en smaak.