Over Energique

Binnen Energique heerst een cultuur die we koesteren: kwaliteit komt altijd op de eerste plaats! Bij Energique werken mensen met een tomeloze passie voor honden en katten. We laten graag zien wie we zijn en waar we voor staan!

Vanuit ons moderne pand aan de Wetterkant in Gorredijk maken we al decennia lang een oernederlands kwaliteitsproduct. Energique is de enige producent van vers vlees maaltijden in Nederland die zowel GMP+ als IFS Food* gecertificeerd is. Deze keurmerken eisen veel meer op het gebied van betrouwbaarheid, kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid dan de wettelijke eisen die de NVWA controleert of die onder de HACCP-norm vallen. Maar Energique wil veel meer dan voldoen aan een keurmerk. We willen enkel de beste kwaliteit en willen de norm overtreffen.

*IFS Food is een humane voedselveiligheidscertificering.

IFS food certificering


Energique lid van de NVG

Wij zijn lid van de Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren (NVG), de branchevereniging van petfoodfabrikanten en importeurs in Nederland. Samen staan wij voor gezonde en veilige huisdiervoeding, door middel van evenwichtige regelgeving en zelfregulering. Meer dan 80% van alle voeding voor hond en kat in Nederland wordt door leden van de NVG op de markt gebracht.

 


Verse ingrediënten

Wij vinden dat de kwaliteit van de ingrediënten bepalend is voor de het welzijn van de hond of kat. We streven ernaar om, indien mogelijk, onze ingrediënten regionaal in te kopen maar onze eerste prioriteit is superieure kwaliteit. Wij houden onszelf en onze leveranciers aan de hoogste normen. Binnen Energique heerst een cultuur die we koesteren: kwaliteit komt altijd op de eerste plaats! Bij Energique werken mensen met een tomeloze passie voor honden en katten. We laten graag zien wie we zijn en waar we voor staan!

Dichtbij de natuur

Wij denken dat “natuurlijk” ook echt moet betekenen wat het woord zegt. Bij Energique betekent het het zo dicht mogelijk volgen van de natuur. Daarom gebruiken we alleen hoogwaardige ingrediënten. We doen geen concessies. Bij Energique vinden we dat de voeding compleet, vers en zo min mogelijk bewerkt moet zijn. Daarom garanderen wij de integriteit van onze ingrediënten. Energique verhit het vlees nooit. Omdat we geloven dat elk ingrediënt een doel moet hebben kiezen we ervoor om geen bindmiddelen, conserveringsmiddelen, chemische anti-oxidanten of kunstmatige geur-, kleur en smaakstoffen aan ons voedsel toe te voegen.

 

OVERTUIGEND IN KWALITEIT & VEILIGHEID