Raw-Veterinary-Diets

Raw Veterinary Diets

Voeding die past bij de levensfase en behoefte van uw hond.

De recepturen zijn compleet geformuleerd volgens de laatste wetenschappelijke inzichten, zodat werkzaamheid en compleetheid gegarandeerd zijn. Daarnaast zijn alle Energique Raw Veterinary Diets diepvriesvoedingen bewerkt met HPP, High Pressure Processing. HPP is een wetenschappelijk gevalideerde manier om pathogene bacteriën in voeding af te doden. Hierdoor zijn ze veilig inzetbaar voor honden met specifieke aandoeningen.

 • compleet-icon

  Veelzijdigheid & compleetheid

  Alle producten zijn compleet geformuleerd met dierlijke ingrediënten aangevuld met een rijke en gevarieerde mix van plantaardig materiaal voor voldoende vezelwerking, en gegarandeerd vrij van geur-, kleur-, en smaakstoffen. Met toegevoegde vitamines en mineralen.

 • Wetenschappelijk

  Wetenschappelijk geformuleerd

  De dieetlijn is volledig compleet geformuleerd conform wetgeving en volgens de laatste wetenschappelijke inzichten voor verschillende dieetindicaties.

 • hpp_energique

  Veiligheid & verantwoordelijkheid

  Het HPP proces maakt de Raw Veterinary Diets van Energique de microbieel meest veilige rauwe, veterinaire voedingslijn. High Pressure Processing (HPP) heeft als doel het elimineren van ziekteverwekkende bacteriën. HPP is een wetenschappelijk gevalideerde manier om pathogene bacteriën in (humane) voeding af te doden. HPP wordt ook veelvuldig toegepast op producten voor humane consumptie.

  Meer info over HPP?
  Lees meer...

 • high_quality

  Kwaliteit & betrouwbaarheid

  Energique Raw Veterinary Diets worden geproduceerd door Energique BV in Gorredijk. Alle producten worden in een fabriek met GMP+ en IFS certificering gefabriceerd en zijn van humane consumptiekwaliteit.

  Voor maximale transparantie zijn alle diëten open gedeclareerd.

  Meer weten over Energique BV?
  Lees meer...

FAQ

Welke maaltijd van Energique past bij mijn hond?

Energique Raw Veterinary Diets biedt u een ruime keuze aan voedzame rauw vlees maaltijden voor uw hond. Overleg met uw dierenarts welke maaltijd past bij de behoeften van uw hond.

Wat is het verschil tussen chelaten en acetaten in de mineralen?

Chelaten zijn mineralen die aan een aminozuur zijn gekoppeld.
Onderzoek wijst uit dat chelaten in sommige gevallen eenvoudiger worden opgenomen in het lichaam dan niet gechelateerde mineralen. Dit zegt echter niets over de bruikbaarheid van de mineralen als ze eenmaal opgenomen zijn in het lichaam. In de  wereld van het rauw voeren zijn verschillende stokpaardjes waarvan de voorkeur voor chelaten er een is.  Bij het gebruik van vitamines en mineralen in voldoende hoeveelheid en van goede kwaliteit is er geen reden om de voorkeur te geven aan chelaten boven acetaten.

U probeert een ingrediënt te vermijden?

Wanneer u een gevoeligheid voor een ingrediënt vermoedt bij uw hond dan biedt de samenstelling op de verpakking uitkomst. Energique is volledig transparant over de ingrediënten in haar maaltijden.

Wat moet ik mijn hond voeren als hij een dieetbehoefte heeft?

We raden u aan om altijd met uw dierenarts naar een oplossing te zoeken. Uw dierenarts kan u helpen om het probleem vast te stellen en u de juiste maaltijd adviseren.

Wat moet ik mijn allergische hond voeren?

Het is belangrijk om samen met uw dierenarts vast te stellen of de allergische reactie van uw hond veroorzaakt wordt door voeding. Wanneer vast is gesteld dat uw hond reageert op zijn voeding dan kan dit een echte allergische reactie zijn of  een veel meer voorkomende overgevoeligheidsreactie. In beide gevallen is het van belang om te achterhalen welke ingrediënten moeten worden gemeden.
Energique maakt Hypoallergene voeding op basis van Eend.
In de Energique Raw Veterinary Diets lijn, die u via de dierenarts kan verkrijgen, is ook een eliminatiedieet beschikbaar op basis van Bufallo Worm.

Wat is een prebiotica en een probiotica?

Er is een verschil tussen een prebiotica en een probiotica.
Prebiotica is een verzamelnaam voor onverteerbare koolhydraten en voedingsvezels. Ze zitten in groente, fruit en graanproducten.
Prebiotica worden niet in de dunne darm afgebroken en opgenomen. Ze worden gedeeltelijk afgebroken door de bacteriën in de dikke darm. Het andere deel poept de hond uit.  Prebiotica stimuleren de groei van lactobacillen en bifidobacteriën in de dikke darm. Deze bacterien zijn de probiotica die door de prebiotica kunnen groeien in het lichaam van de hond.
Deze goede bacteriën houden ziekteverwekkende bacteriën op afstand. Daarom zijn prebiotica net als probiotica belangrijk voor gezonde darmen.
Probiotica kan je ook toevoegen via voeding of supplementen. De werking hiervan is niet altijd even duidelijk omdat de bacteriën heel diersoort specifiek zijn. Het voeren van bijvoobeeld Yakult of vuile pens als probiotica is dan ook niet bewezen effectief omdat de bacterien in Yakult op de spijsvertering van mensen zijn afgestemd en de bacteriën in pens op de behoefte van runderen.
Het door prebiotica  stimuleren van de groei van de probiotica in het eigen darmkanaal van het dier heeft absoluut de voorkeur.

Zijn gemalen bevleesde rugdelen een veilige bron van calcium?

Jazeker! De bevleesde rugdelen die in Energique Raw Veterinary Diets worden verwerkt zijn heel fijn gemalen en bevatten geen harde botten (dragende delen) die slechter verteren. Hierdoor is de maaltijd ook veilig voor kleine rassen.

Hoe lang zijn de Energique Raw Veterinary Diets houdbaar?

De maaltijden zijn (ongeopend) 2 jaar houdbaar in een diepvries bij-18 graden Celsius.
Na ontdooien in de koelkast zijn de maaltijden nog maximaal 3 dagen houdbaar bij maximaal 7 graden Celsius.

Waarom hebben de maaltijden soms een iets andere kleur?

Energique Raw Veterinary Diets bevatten geen geur-kleur en of smaakstoffen. De kleur van de voeding wordt volledig bepaald door de natuurlijke ingrediënten. Hierdoor kunnen kleine kleurverschillen ontstaan.

Is er een verband tussen rauw voeren en schildklierproblemen?

Dierenartsen worden geregeld geconfronteerd met honden die gevoed zijn met rauwe maaltijden die strotten van graseters of nekken en karkassen van gevogelte bevatten. Honden kunnen door het eten van deze delen een veel te hoge concentratie schildklierhormoon in het bloed krijgen. Ze worden hier ernstig ziek van.

Om deze risico’s uit te sluiten worden in de Energique Raw Veterinary Diets geen strotten van welke diersoort dan ook verwerkt. Bij gevoglte is het risico nog hoger omdat de schildklier zich ter hoogte van de borstkas, aan de voorkant, bevindt. Daarom gebruikt Energique enkel bevleesde rugdelen. Hiermee voorkomen we:
a. dat er per ongeluk schildklieren mee gemalen worden.
b. de karkassen eerst een paar dagen onderweg zijn om het vlees te laten
verwijderen (i.v.m. microbiële kwaliteitsbeheersing)
c. we dijbeenderen laten malen die harder zijn en ook vaak een paar dagen in het bewerkingsproces zitten ivm het uitbenen van “kippenpootjes”