Super handig: RAW Gezond Gewicht Tool

Overgewicht bij huisdieren is een frequent voorkomend probleem in onze samenleving. Het gericht laten afvallen van een huisdier is niet altijd makkelijk, omdat eigenaren het vaak moeilijk vinden hun huisdier te korten in voeding. Het inzetten van RAW Weight Balance als (onderdeel van een) gewichtsreductie therapie kan enorm helpen in het laten verliezen van gewicht. De redenen hiertoe zijn velerlei, te weten:

1) het relatief hoge eiwitgehalte garandeert voldoende eiwit-opname door het dier, met minder kans op spierverlies tijdens gewichtsverlies, en een groter gevoel van verzadiging bij het dier.

2) RAW Weight Balance bevat, ten opzichte van droogvoeding, een veel lager energiegehalte, waardoor er veel meer volume gegeven kan worden. Het vervangen van (een deel van) de droogvoeding door RAW Weight Balance zorgt ervoor dat het de eigenaar minder het gevoel heeft het dier te moeten uithongeren.

Om u als dierenarts bij te staan in het geven van goed voedingsadvies kunt in de support omgeving van www.rawveterinarydiets.com de “RAW GEZOND GEWICHT tool” raadplegen. Hieronder volgt een uitgewerkte casus, met de gezond gewicht tool, waarbij u kunt zien wat het effect in volume is, wanneer u RAW Weight Balance inzet als onderdeel van een gewichtsreductie therapie. De  “RAW GEZOND GEWICHT tool” is ook beschikbaar voor uw kliniek. Vraag een inlog aan via de LOG IN button op de homepage van www.rawveterinarydiets.com

 

PRAKTIJK CASE ‘Daisy’

Daisy is een Laekense Herder teef (gesteriliseerd) van 5 jaar oud met een normale dagelijkse activiteit. Haar huidige gewicht is ± 29 kg, met een lichaamsconditiescore (BCS) van 8 uit 9. Deze informatie invoerend in de RAW GEZOND GEWICHT tool, geeft ons een geschat ideaal gewicht terug van 22,5 kg.

We willen Daisy laten afvallen in een snelheid van 1% lichaamsgewichtsverlies per week. De tool geeft ons terug dat Daisy er 157 dagen over zal doen haar ideale lichaamsgewicht te bereiken met een verwacht gewichtsverlies van 290 g per week.

De tool geeft een optie om RAW Weight Balance of Joint Balance te selecteren als dieet waarmee het gewichtsverliestraject kan worden opgestart, en geeft tevens de mogelijkheid om ieder type droog dieetvoer voor gewichtsreductie te selecteren. Met een slider kan het energiepercentage dat als droogvoer gewenst is geselecteerd worden. In dit geval ziet u dat gekozen is voor een combinatie met Specific Weight Control. De slider staat ingesteld op 50%, wat betekent dat 50% van de energie uit de Specific voeding afkomstig is en 50% uit RAW Weight Balance. Geconcludeerd kan worden dat het alleen geven van Specific Weight Control in deze situatie een dagmaaltijd van 210 g oplevert (2x 105 g). De gecombineerde hoeveelheid met 50% van de energie als RAW Weight Balance en 50% Specific Weight Control levert 345 g per dag op, een toename van 135 g (= 60%) in daghoeveelheid! Dit zal dus significant bijdragen aan de therapietrouw van de eigenaar.

Voor het gemak in gebruik kan het formulier uitgeprint worden voor de eigenaar, en als PDF aan de patiëntkaart gehangen worden. De data die u invoert worden niet opgeslagen in het systeem, zodat invullen van deze gegevens AVG-technisch verantwoord is.

De “RAW GEZOND GEWICHT tool” is ook beschikbaar voor uw kliniek. Vraag een inlog aan via de LOG IN button op de homepage van www.rawveterinarydiets.com

 

Interessant? Deel of like ons bericht op jouw medium.