DIERENARTS DOSSIER: RAW Joint Balance

Het werken met een nieuwe productlijn brengt met zich mee dat je vertrouwd moet raken met de nieuwe producten en dat kost soms wat tijd. Om u als dierenarts of paraveterinair te helpen in dit proces lichten we steeds een RAW-dieet uit, om wat tips en weetjes over te vertellen. Zodat u weet wat voor “vlees u in de kuip heeft”. Dit keer is het de beurt aan de RAW Joint Balance. We stellen u deze voeding voor via een vraag- en antwoord formule:

 

Wat maakt RAW Joint Balance geschikt als voeding ter ondersteuning van gewrichtsklachten bij honden?

Om honden met artrose te ondersteunen in hun gewrichtsklachten is RAW Joint Balance verrijkt met de volgende gewrichtsondersteunende nutraceuticals:

  • Omega-3 vetzuren uit visolie, met hoge gehalten aan EPA en DHA. EPA en DHA hebben aangetoond een ontstekingsremmend effect te hebben in geval van chronische ontstekingsprocessen, door het stimuleren van anti-inflammatoir werkende ontstekingsmediatoren.
  • Gelatine hydrolysaat. Dit nutraceutical wordt gevormd door specifieke enzymatische bewerking van collageen type I. De hierbij gevormde bioactieve peptiden hebben aangetoond degeneratieve processen in gewrichten te kunnen remmen en tot klinische verbetering bij honden met gewrichtsproblemen te kunnen leiden.
  • Glucosamine en chondroïtine sulfaat. Beide nutraceuticals zijn belangrijke bouwstenen van de kraakbeenmatrix. Naast hun rol als bouwstenen, worden er ook pijnstillende en ontstekingsremmende eigenschappen aan beide stoffen toegeschreven, alhoewel de effectiviteit op dit gebied wetenschappelijk niet onomstotelijk is aangetoond.
  • L-carnitine. L-carnitine is een nutraceutical welke ondersteunend kan werken bij het gewichtsreductie proces. Als essentieel onderdeel van de vetverbranding ondersteunt L-carnitine een optimale vetvertering. Gewichtsreductie heeft aangetoond een van de meest effectieve manieren te zijn om artrose klachten te verminderen
  • Anti-oxidanten. Vorming van vrije radicalen in het ontstoken gewricht kunnen bijdragen aan het verergeren van de ontstekingsprocessen in het gewricht door het optreden van cel- en weefselschade. Antioxidanten, zoals vitamine A en E, kunnen het lichaam ondersteunen in het tegengaan van radicaalvorming in de weefsels

 

Voor welke indicaties is RAW Joint Balance geschikt?

Naast ondersteunen van honden met gewrichtsklachten is de RAW Joint Balance geschikt voor tal van andere indicaties. De combinatie van hoge gehalten aan omega-3 vetzuren in combinatie met een verhoogd gehalte aan vitamine E en hoogwaardig dierlijk eiwit maken deze voeding ook geschikt bij aandoeningen als:

  • Honden met een slechte eetlust/anorexie
  • Honden met een overmatig spierverlies door hartproblemen of tumoren.
  • Honden met specifieke vachtproblemen als ichtyose.
  • Honden met een verhoogd verlies aan eiwit via het maag-darmkanaal.

 

Kan RAW Joint Balance ook worden ingezet in een gewichtsverlies traject?

Jazeker, de samenstelling van RAW Joint Balance laat een bescheiden mate van voeren onder de energiebehoefte toe, zonder verlies aan essentiële voedingsstoffen. Het is verantwoord tot 30% onder de dagbehoefte van het dier te voeren om een gecontroleerde mate van gewichtsverlies te bewerkstelligen. Zijn rigoureuzere verminderingen van de energie-inname benodigd, dan is het raadzamer een gewichtsverliestraject met RAW Weight Balance op te starten.

 

Is RAW Joint Balance ook inzetbaar naast droogvoeding?

Jazeker, RAW Joint Balance kan prima onderdeel uitmaken van een dieetvoedingsadvies voor ondersteunen van de gewrichten in combinatie met droogvoeding. Om u als dierenarts en/of paraveterinair te helpen bij het geven van een goed voedingsadvies in geval van het inzetten van RAW Joint Balance bij gewrichtsklachten, kunt u de online Support Omgeving op www.rawveterinarydiets.com raadplegen. Deze bevat de “RAW DIEETVOEDING tool” welke u helpt bij het geven van een juist advies-op-maat voor uw patiënt. Deze tool stelt u tevens in de gelegenheid om RAW Joint Balance te combineren met elk type gewrichtsondersteunende droogvoeding dat via het veterinair kanaal in Nederland beschikbaar is. Handig toch?

Interessant? Deel of like ons bericht op jouw medium.