DIERENARTS DOSSIER: RAW Weight Balance

Het werken met een nieuwe productlijn brengt met zich mee dat je vertrouwd moet raken met de nieuwe producten en dat kost soms wat tijd. Om u als dierenarts of paraveterinair te helpen in dit proces lichten we steeds een RAW-dieet uit, om wat tips en weetjes over te vertellen. Zodat u weet wat voor “vlees u in de kuip heeft”. Dit keer is het de beurt aan een “zwaargewicht”, te weten de RAW Weight Balance. We stellen u deze voeding voor via een vraag- en antwoord formule:

 

Wat maakt RAW Weight Balance geschikt als voeding ter ondersteuning van gewichtsverlies bij honden?

Bij het laten afvallen van honden is het goed te beseffen dat we inzetten op het geven van een lagere hoeveelheid energie per dag, maar met behoud van voldoende voedingsstoffen in de voeding. Een eenvoudige berekening laat dan al snel zien dat een dier soms wel 40% minder voeding per dag krijgt dan in de normale situatie. Zou dit met een onderhoudsvoeding plaatsvinden, dan zullen de hoeveelheid eiwitten, vitaminen, en mineralen in de voeding niet toereikend zijn om in de dagelijkse behoefte te voorzien. RAW Weight Balance is uitgerust met 25% extra vitaminen en mineralen en een verhoogd gehalte aan dierlijk eiwit, om ervoor te zorgen dat ook bij een lagere voergift het dier voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Daarnaast bevat RAW Weight Balance een verlaagd energiegehalte en een verhoogd gehalte aan oplosbare en onoplosbare vezels, voor voldoende maagvulling en verzadiging. RAW Weight Balance bevat een laag gehalte aan snel-afbreekbare koolhydraten, zodat de glucose huishouding niet onnodig onder druk gezet wordt. Toegevoegd L-carnitine (500 mg/kg droge stof) helpt de vetverbranding te ondersteunen.

 

Voor welke indicaties is RAW Weight Balance geschikt?

Naast gewichtsreductie is de RAW Weight Balance geschikt voor tal van andere indicaties. Te denken valt aan behandeling van Diabetes Mellitus (suikerziekte). Maar ook dieren die een verlaagde vettolerantie hebben, zoals hyperlipidemie, kunnen baat hebben bij RAW Weight Balance. Door het hoge vezelgehalte van de voeding kan RAW Weight Balance ook uitkomst bieden bij dieren met constipatieproblemen, of vezelresponsieve colitisklachten.

 

Is RAW Weight Balance ook inzetbaar naast droogvoeding?

Jazeker, RAW Weight Balance kan prima onderdeel uitmaken van een gewichtsverliestraject in combinatie met droogvoeding. Sterker nog, het vervangen van een deel van de droogvoedingsmaaltijd door RAW Weight Balance kan in dergelijke situaties zelf helpen de therapietrouw van de eigenaar te verhogen. Immers, door het hogere vochtgehalte van de RAW Weight Balance kan voor dezelfde energiehoeveelheid veel meer volume aan de hond gegeven worden. De eigenaar zal op deze manier dus minder snel het idee hebben de hond uit te hongeren. Om u als dierenarts en/of paraveterinair te helpen bij het geven van een goed voedingsadvies in geval van gewichtsverlies met RAW, kunt u de Support Omgeving raadplegen. Deze bevat de “GEZOND GEWICHT tool” welke u helpt bij het geven van een juist advies. Deze tool stelt u tevens in de gelegenheid om RAW Weight Balance te combineren met elk type gewichtsverlies droogvoerdieet dat via het veterinair kanaal in Nederland beschikbaar is. Handig toch?

 

Heeft RAW Weight Balance ook een onlinesupportprogramma om een goed voedingsadvies voor het afvallen te kunnen geven?

Jazeker, in de Supportomgeving voor Dierenartsenpraktijken kunt u de RAW GEZOND GEWICHT tool vinden, die u helpt om een goed voedingsadvies op maat te geven voor uw patiënt. Dit kan zelfs in combinatie met alle droogvoer gewichtsverlies diëten die via het veterinair kanaal beschikbaar zijn. Aanmelden voor de support omgeving is gratis en data worden niet opgeslagen in het systeem. Wel zo veilig. Vraag een inlog aan via de LOG IN button op de homepage van www.rawveterinarydiets.com

 

Kan het voeren van RAW Weight Balance ook worden voortgezet nadat het dier zijn/haar ideale gewicht heeft bereikt?

Jazeker, RAW Weight Balance is een complete voeding, die in principe onbeperkt gegeven kan worden. Ook honden die gevoelig zijn voor het ontwikkelen van overgewicht en om die reden een laag-energetische voeding nodig hebben kunnen preventief RAW Weight Balance gevoerd worden om overgewichtsontwikkeling te voorkomen.

Interessant? Deel of like ons bericht op jouw medium.